Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.astercity.net!n
ews.task.gda.pl!not-for-mail
From: "Agata Mryczko" <a...@g...univ.gda.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Prowokacyjnie:)
Date: Wed, 19 Feb 2003 18:15:18 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 27
Message-ID: <b30f2s$uu$1@korweta.task.gda.pl>
References: <b309in$ohr$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: student57.brzezno.univ.gda.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1045675933 990 213.192.70.57 (19 Feb 2003 17:32:13 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 19 Feb 2003 17:32:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147176
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Miranka" <a...@m...pl> napisał w wiadomości
news:b309in$ohr$1@inews.gazeta.pl...
> Ja tak pół żartem, pół serio. Czuję, że zaraz mi się od Was oberwie.... A
> może nie tylko ja tak myślę? Napiszcie jakie jest Wasze zdanie.
> A mianowicie: czytając przeróżne przepisy na tej grupie (i nie tylko tu)
> zauważyłam, że większość z Was używa do potraw bardzo dużo różnych
przypraw.
> A ja z roku na rok łapię się na tym, że używam ich coraz oszczędniej - i
> mniej ilościowo i mniej różnych do jednej potrawy. Wszystko dlatego, że w
> pewnym momencie stwierdziłam, że wszystkie moje potrawy smakują tak samo -
> obojętne, czy to jest ryba, czy kurak, czy wołowina, czy wieprzowina czy
> jeszcze coś innego - po wsypaniu do nich połowy zawartości półki z
> przyprawami, przestawałam wiedzieć co jem:) Krótko mówiąc, moje
prowokacyjne
> hasło brzmi tak: Nadmiar przypraw zabija smak głównego elementu potrawy.
Mam
> rację, czy może to pierwsze oznaki starzenia się???
gdzies czytalam ze powinno sie stosowac rozne przyprawy a nie ciagle te same
bo wszystkie potrawy bede smakowac tak samo, a to chyba nie o to chodzi:))
pozdrawiam
agata
a...@s...pl
|