Data: 2006-09-26 06:46:29
Temat: Re: Pryskający olej
Od: "yuras" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Beata" <B...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:ef6d1l$t4n$1@nemesis.news.tpi.pl...
| Dziękuję za wszystkie dotychczasowe rady.
| | Przy okazji mam pytanie odnośnie patelni. Jaka jest
| najlepsza? Chcę kupić nową i chętnie zapoznam się
| z Państwa sugestiami.
Każdemu zachwalam patelnie typu "cygańska,warto tez napisać ze z cyganami ma
ta patelnia tyle, ze sprzedają ja cyganie.Cyganie maja małe szanse wytłoczyć
taka patelnie ze stali. Może kiedyś mieli szanse "wyklepać taka patelnie w
jakiejś kuźni. Ważne w takiej patelni jest jej wypalenie, rozgrzewa sie taka
patelnie z odrobina oleju i ta warstewka spalonego oleju tworzy najlepsza
warstwę ochraniająca przy smażeniu .Patelnie z teflonem i innym wodotryskami
odradzam jako niezdrowe.Cala ta czynność wypalania jest bardzo smrodliwa i
dokładnie zadymia kuchnie ,ale warto .
Pozd
juras
|