Data: 2006-05-28 12:18:07
Temat: Re: Przecier pomidorowy - ile może stać otwarty?
Od: "Księżniczka Telimena" <n...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kasia maruda" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e5bo09$lvp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał
> w
> wiadomości news:e5bk76$rbl$1@inews.gazeta.pl...
>> Sklepowy, z kartonika, otwarty w piątek, stoi cały czas w lodówce, śladów
>> zepsucia smakowych / optycznych brak.
>> Można go dziś do klopsów wykorzystać?
>
> Jeśli wygląda i smakuje dobrze, to czemu nie. Radzę tylko rozciąć kartonik
> i
> przyjrzeć się, czy na ściankach w środku nie ma pleśni.
> Najlepszym sposobem przechowywania otwartej puszki czy słoiczka przecieru
> jest zalanie powierzchni olejem, tak, żeby nigdzie przecier nie wychodził
> ponad powierzchnię.
sprytne, sprawdzę, czy działa.
Pozdrawiam
Teli.
|