Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!uni-ber
lin.de!glubsche.ukbf.fu-berlin.DE!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przekąska na ciepło.
Date: Fri, 24 Jan 2003 15:03:09 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 25
Message-ID: <3...@u...fu-berlin.de>
References: <b0rfea$ihu$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: glubsche.ukbf.fu-berlin.de (160.45.180.154)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: fu-berlin.de 1043416865 29260238 160.45.180.154 (16 17 19)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.0.1) Gecko/20020823
Netscape/7.0
X-Accept-Language: de-de, de
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143841
Ukryj nagłówki
Lia:
> Obiecałam sobie, ze nei bede wam zawracac głowy, sama przekopie sie przez
> archiwum, ale....
> Inwencja twórcza mnie zawiodła.
>
> Sytuacja sie przedstawia tak, ze w pewnym momencie imprezy, na której
> królowac beda sałatki i generalnie rzeczy na zimno, m azostac podane cos na
> ciepło.
>
> Wiem, ze Waldek (bodajze, z tego co pamietam) zawsze poleca chilli con
> carne, ale jakos nie pasuje mi to na tą imprezkę.
> Sama wygrzebałam z czeluści archiwum przepisy na zapiekanki.
a toto na siedząco, czy łażąco? Bo jak na łażąco, to dobre są też
wszelakiego rodzaju nogi kurze (smażone, w panierce i podobnie). Mają
rączkę do trzymania i nadają się do jedzenia w powietrzu. Poza tym
kotleciki mielone, format piłka pingpongowa. Lubię też (nie tylko
imprezowo) medaliony wieprzowe w marynacie musztardowej. Też żarcie
dowolnie skalowalne, bo przyżądzanie trwa parę minut. Zapiekanki też są
fajne, taka lasagne na przykład. Albo cykoria zapiekana z serem.
Waldek
|