Data: 2006-01-23 22:24:11
Temat: Re: Przepis na devolaje
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le lundi 23 janvier 2006 ? 23:16:02, dans <4...@n...tpi.pl> vous
écriviez :
>>Troch? to naci?gany przepis, ale jako namiastka mo?e byae.
> Mocno naciagany - jak wsadzi "po lyzce" masla a potem "na masle"
> bedzie smazyl to mu to maslo ze srodka zdazy uciec. Sztuczka
> technologiczna polega na tym ze do srodka wklada sie maslo mocno
> zmrozone, zawija, panieruje i od razu na gleboki tluszcz - zeby
> panierke zaskorupic zanim w srodku maslo sie stopi. I dopiero po
> zaskorupieniu panierki mozna dosmazac na mniejszym ogniu.
TRoche zabawne to "devolaje", w sumie sposob na jedzenie masla dodajac
sobie pozorow francuskiego.
Ewcia :)
--
Niesz
|