Data: 2002-09-16 13:38:13
Temat: Re: Przepis na kapustę zasmażaną
Od: maniek <z...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
tez mnie ostatnio wzielo na cóś takowego :) z tym ze zamarzyły mi sie
jeszcze pieczarki :)
jako ze mialez wczesniej podduszona kapuste z wieczorka, za namowa
mamusi, dodalem do niej dosc spooora ilosc majeranku, troche bazyli i
ziol prowansalskich (tak dla zasady :) )
i to mi tak ladnie przechodzilo ziolkami :) ty oczywisci mozesz dodac
ziola podczas duszenia lub zasmarzania.
Kapustke te dodalem do wczesniej podsmarzonych na oleju 2 cebulek, 1-2
zabkow czosnku no i pieczarek (na ktore dzis tez mam chcice zreszta :)
).
W zasadzie z kapusty to tyle :) ja do tego dalem sobie jeszcze smarzone
ziemniaczki (ugotowane dzien wczesniej w lupiknach) no i plaster
kabaczka, ktory tez wrzucilem na patelenie z ziemniakami i podsmarzylem
:)
No tego mozna dodac, jesli lubisz, smietane lub sos smietanowy... ja
akurat wykorzystalem reszte smietany na surowke z marchwi i selera... :)
oczywiscie przyprawy typu sol, pieprz lub inne wg upodoban dodac mozna
:)
POzdrowka i zycze smacznego
maniek
Ms napisał(a):
>
> Witam grupowiczów,
>
> Poszukuję przepis na białą kapustę zasmażaną oraz sposób przygotowania.
>
> Pozdrawiam
> Ms
|