Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przepis na mule lub małże Re: Przepis na mule lub małże

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przepis na mule lub małże

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
s.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: m...@p...onet.pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepis na mule lub małże
Date: 14 Oct 2003 08:07:10 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 24
Message-ID: <1066111428.15024.5.camel@cosmos>
References: <bmf25t$800$1@topaz.icpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1066111630 20929 192.168.240.245 (14 Oct 2003 06:07:10 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Oct 2003 06:07:10 GMT
X-Mailer: Ximian Evolution 1.2.4-1.1mdk
X-Received: from ABoulogne-109-1-4-13.w81-48.abo.wanadoo.fr ([81.48.181.13]:666 "EHLO
ABoulogne-109-1-4-13.w81-48.abo.wanadoo.fr") by ps5.test.onet.pl with
ESMTP id <S1110415AbTJNGGH>; Tue, 14 Oct 2003 08:06:07 +0200
X-Received: from ABoulogne-109-1-4-13.w81-48.abo.wanadoo.fr ([81.48.181.13]:666 "EHLO
ABoulogne-109-1-4-13.w81-48.abo.wanadoo.fr") by ps5.test.onet.pl with
ESMTP id <S1110415AbTJNGGH>; Tue, 14 Oct 2003 08:06:07 +0200
X-Received: from ABoulogne-109-1-4-13.w81-48.abo.wanadoo.fr ([81.48.181.13]:666 "EHLO
ABoulogne-109-1-4-13.w81-48.abo.wanadoo.fr") by ps5.test.onet.pl with
ESMTP id <S1110415AbTJNGGH>; Tue, 14 Oct 2003 08:06:07 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176244
Ukryj nagłówki

On Mon, 2003-10-13 at 22:30, Irek wrote:
> Witam! Będę wdzięczny za prosty ale z smakowitym efektem przepis na
> przyrządzenie muli lub małży.

A jakie masz mule - swieze, czy mrozone? Jak swieze to proponowalabym
tak: 5 szalotek (w ostatecznosci moze byc cebula) i z 8 duzych zabkow
czosnku posiekac drobniutko i udusic na oleju na bardzo miekko. W tym
czasie czyscic mule: wrzucic do zimnej wody, pomiachac reka przez 2-3
minuty, odlac i tak ze 3 razy, wyrzucic otwarte muszle. Jak masz mrozone
to ten fragment pomijasz. Wrzucasz muszle do cebuli, przykrywasz i
dusisz tak z 5 minut. W tym momencie ja odstawiam mule z ognia i
zaczynam w nich grzebac: wywalam zamkniete muszle, z otwartych wylamuje
gorna czesc muszelki, ta z miesem i woda morska wrzucam z powrotem.
Potem dusze jeszcze z 15 minut, sprawdzam, czy dosc slone i juz.

Przepis jest od mojej tesciowej, pychotka.

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.10 Kinga Macyszyn
14.10 jot.be
14.10 wiku
14.10 Agata
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6