Data: 2000-03-19 23:52:40
Temat: Re: Przesadzanie różaneczników
Od: "Piotr Siciarski" <s...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Może na różaneczniki jerza dobrze wpływają "polepszacze" stosowane do>>
wypieku chleba?
>co masz na myśli? (piekarki czy piekarzy?) nazwij je?
Mieszkam niedaleczko piekarni to i wiem, że do ciasta dosypują substancję
chemiczną (nazywają to "polepszacz", nie wiem nic bliżej), pod wpływem
której chleb ma dłuższą "trwałość", lepiej się "wyrabia", kolor skórki
zgodny z polską normą, bez zakalca itd.
Spróbuj z własnych materiałów bez polepszaczy wypiec chleb na liściu
kapusty, żeby wyglądał jak ten z piekarni.
Postaram się dowiedzieć jakieś szczegóły na temat składu chem. tych
"polepszaczy", a może lepiej nie? coby sobie nie obrzydzić.
Pozdrowienia
p...@r...pl
--
Szukasz pracy ? Znasz rynek IT (Internet) ? - http://webcorp.pl/praca/
|