Data: 2011-12-20 14:32:12
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cmju0xnl86jv$.1weol8g8qfy83$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 14:56:34 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
>
>> Jak robisz te jajka?
>>
>> Kocham łososia, jajka tez lubię :) Szukam inspiracji na drobne przekąski
>> na
>> Sylwestra :)
>
> Zółtka ucieram z oliwą i pieprzem (najlepiej z białym, do ryb generalnie
> biały) oraz solą, niezbyt dokładnie, ale tak aby powstał miękki krem.
Znaczy się gotowane żółtka :) Tak dla uściślenia :)
Dużo oliwy? Wiem, że na oko, ale może ciut uściślenia
> Łososia siekam drobniutko, ale nie za drobno - kawałeczki nieco mniejsze
> nić pół na pół cm, aby były widoczne i aby smak żółtek nie łączył się ze
> smakiem łososia;
Wędzony łosoś?
mieszam łososia z masą żółtkową, łyżeczką nakładam do
> połówek białek (spody ścięte płasko), czubato. Na to kleks majonezu albo
> kawior, na majonez posypane suszone zmielone pomidory (kupuję w Allegro,
> razem z innymi przyprawami, polecam, od Skworcu) i ostra papryka.
> Mniam :-)
Wiesz, normalnie masz u mnie krechę jak stąd do Chigago ;) Takiego smaka mi
narobiłaś, że ślina mi cieknie do pasa... :))))
Chyba zrobię wcześniej niż na Sylwestra - moja mama też uwielbia łososia.
Pozdrawiam
--
Justyna Vicky S.
|