Data: 2011-12-20 14:16:04
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 20 Dec 2011 14:56:34 +0100, Justyna Vicky S. napisał(a):
> Jak robisz te jajka?
>
> Kocham łososia, jajka tez lubię :) Szukam inspiracji na drobne przekąski na
> Sylwestra :)
Zółtka ucieram z oliwą i pieprzem (najlepiej z białym, do ryb generalnie
biały) oraz solą, niezbyt dokładnie, ale tak aby powstał miękki krem.
Łososia siekam drobniutko, ale nie za drobno - kawałeczki nieco mniejsze
nić pół na pół cm, aby były widoczne i aby smak żółtek nie łączył się ze
smakiem łososia; mieszam łososia z masą żółtkową, łyżeczką nakładam do
połówek białek (spody ścięte płasko), czubato. Na to kleks majonezu albo
kawior, na majonez posypane suszone zmielone pomidory (kupuję w Allegro,
razem z innymi przyprawami, polecam, od Skworcu) i ostra papryka.
Mniam :-)
--
XL
|