Data: 2014-01-04 21:54:51
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 03 Jan 2014 23:22:35 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2014-01-02 23:59, Fragile pisze:
>
>>> A Ewa chciała soczyste. Tak sobie teraz dumam, może niekoniecznie ta
>>> soczystość musiałaby być ową "mokrością". Może jakby były pulchniejsze
>>> (przez dodanie białka ubitego na pianę), to by się suche nie wydawały...
>>>
>> Może. Nigdy nie dodawałam piany z białek do klopsików, ale skoro pasztet
>> się robi lżejszy/pulchniejszy, to może i klopsik by się taki zrobił :)
>
> Oj, robi się. W każdym razie klopsik z mielonej piersi kurzęcej,
> odrobiny bułki i z pianą - usmażony w głębokim tłuszczu - taki właśnie jest.
>
Następnym razem dodam w takim razie :) I teraz skojarzyłam, że przecież do
klopsików rybnych dodaję i są jak puch :)
Hepi Niu Jer Tu Ju Tu :)
M.
|