Data: 2014-01-04 22:04:00
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 4 Jan 2014 21:54:51 +0100, Fragile napisał(a):
> Dnia Fri, 03 Jan 2014 23:22:35 +0100, Aicha napisał(a):
>
>> W dniu 2014-01-02 23:59, Fragile pisze:
>>
>>>> A Ewa chciała soczyste. Tak sobie teraz dumam, może niekoniecznie ta
>>>> soczystość musiałaby być ową "mokrością". Może jakby były pulchniejsze
>>>> (przez dodanie białka ubitego na pianę), to by się suche nie wydawały...
>>>>
>>> Może. Nigdy nie dodawałam piany z białek do klopsików, ale skoro pasztet
>>> się robi lżejszy/pulchniejszy, to może i klopsik by się taki zrobił :)
>>
>> Oj, robi się. W każdym razie klopsik z mielonej piersi kurzęcej,
>> odrobiny bułki i z pianą - usmażony w głębokim tłuszczu - taki właśnie jest.
>>
> Następnym razem dodam w takim razie :) I teraz skojarzyłam, że przecież do
> klopsików rybnych dodaję i są jak puch :)
No ale mieso ryb nie jest takie suche i włókniste jak kurczak, i jest o
wiele delikatniejsze.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|