Data: 2003-09-27 15:06:47
Temat: Re: Pudding
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 27 Sep 2003 16:40:30 +0200, w...@o...pl (Wladyslaw
Los) wrote:
>Beazuku <b...@p...fm> wrote:
>
>> Witam
>> Jak zrobic pudding czyli cos lzejszego od budyniu?
>> Pozdrawiam.
>> Beazuku
>
>
>Pudding znaczy akurat tyle co budyn. A przepis na pudding moze byc np.
>taki:
>
>75 g okruchow czerstwego chleba
>100 g maki
>100 g brazowego cukru
>75 g loju wolowego
>100 g siekanych owocow kandyzowanych
>1 lyzeczka siekanej kandyzowanej skorki pomaranczowej
>1 cale jajko i 3 zoltka
>mielony cynamon, galka muszkatolowa
>kieliszek rumu
>
>Wszystko zmieszac w misce, wlozyc do formy na budynie, gotowac na lazni
>wodnej w piekarniku nastawinym na 200 stopni ok. godziny, az bedzie
>jedrne. Wystudzic i wylozyc na polmisek.
>
>Wladyslaw
>
>
toz to Chirtmas pudding prawie, tyle, ze tych owocow
kandyzowanych (czy w to wliczas moze rodzynki czy scisle
kandyzowne?) co kot naplakal...
trys
K.T. - starannie opakowana
|