Data: 2005-12-08 00:02:23
Temat: Re: Puree?...
Od: "dzus" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "X" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dn7o8f$76v$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Szukam ciekawych pomyslow na ziemniaczane puree (na slono;))). Google
> juz w wiekszosci przegladnalem, wlasciwie to znajduje sie sama klasyka.
> Dlatego pisze:
>
> Czy znacie jakies oryginalne przepisy, modyfikacje, proporcje puree?
> Jakies
> ciekawostki? Sugestie? Uwagi?...
>
może nie bardzo na temat ale się mi skojarzyło
moja babcie robiła kiedyś takie coś
ziemniaki gotowała i odlewała z nich po ugotowaniu większość wody
potem dodawała mąkę ziemniaczaną i tłukła
później dodaje się tą odlaną wodą aby uzyskać konsystencje puree ale
lepistego
smakuje jak kluski śląskie
robi się dużo szybciej
podaje z sosem
pycha
chyba sobie zrobie
bo nie jadłem z 10 lat
p.s. oczywiście tego dania, bo w ogóle to czasami coś tam jem
|