Data: 2014-05-26 10:49:11
Temat: Re: Pyszny rabarbar we własnym syropie :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 26 May 2014 08:49:02 +0200, Robson napisał(a):
>> czerwony rabarbar (ok. 0,6 kg) cieniutko obrać ze skóry i pokroić w
>> 2-cm plastry, zasypać cukrem (ponad pół szklanki) i wymieszać w garnku,
>> lekko przygnieść, pozostawić na 2-3 godziny, w tym czasie ze 2 razy
>> delikatnie wymieszać łyżką i znowu przygnieść, żeby utopił się w soku.
>
> Tłu, sam cukier, biała śmierć.
>
Od czegoś w końcu musze umrzeć - ale Ty nie jedz cukru wcale i żyj wiecznie
3-)
--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
|