Data: 2001-09-28 13:45:04
Temat: Re: Pytanie o ciasto drozdzowe
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Poniewaz moje doswiadczenie z ciastem drozdzowym, szczegolnie takim na
> > chleb, jest zadne, powiedzcie mi prosze, czy jak kaza zarobic takowe
> > ciasto na, powiedzmy, 3 godz. przed pieczeniem, a ja znacznie przedluze
> > ten czas (na cala noc), to nic sie nie stanie? Np. nie zaatakuja mnie
> > rano drozdze wyplywajace z kuchni lub po prostu chleb nie wyjdzie...? :)
>
> Nic się nie stanie, są nawet specjalne przepisy, w których trzeba zostawić
> takiego gniota na całą noc, a rano upiec.
mi kiedyś przyszły chlebuś wlazł do wagi elektronicznej i były niezłe
siupy by ją wyczyścić, czyli na spotkanie może ci ciacho wyjść. Jak
postawisz w chłodnym miejscu, to powinno dać się utrzymać w ryzach.
Waldek
|