Data: 2001-09-28 13:48:53
Temat: Re: Pytanie o ciasto drozdzowe
Od: Monika Mężyńska <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia wrote:
>
> Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> wrote in message
> news:3BB475C3.BAC1DC04@kki.net.pl...
> > Poniewaz moje doswiadczenie z ciastem drozdzowym, szczegolnie takim na
> > chleb, jest zadne, powiedzcie mi prosze, czy jak kaza zarobic takowe
> > ciasto na, powiedzmy, 3 godz. przed pieczeniem, a ja znacznie przedluze
> > ten czas (na cala noc), to nic sie nie stanie? Np. nie zaatakuja mnie
> > rano drozdze wyplywajace z kuchni lub po prostu chleb nie wyjdzie...? :)
>
> Nie stanie sie nic zlego, przynajmniej mnie sie nigdy nic nie stalo.
> Ostatnio, gdy robilam buleczki pizzowe adioli, zagniotlam ciasto, ale juz
> nie zdazylam upiec. Wpakowalam wiec ciasto w folie i do lodowki na noc. Na
> drugi dzien bylo calkiem ok
Lodowka, no tak, to moze pomoc. :)
|