Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Basia" <b...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie o czosnek
Date: Mon, 14 Feb 2005 07:22:06 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <cupg3q$4sp$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <cunngv$mdi$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pa92.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1108362170 5017 217.98.187.92 (14 Feb 2005 06:22:50
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Feb 2005 06:22:50 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:231525
Ukryj nagłówki
> Pytanie do nie lubiących czosnku: potraficie wyczuć go w każdej potrawie
> (gulasz, spaghetti, cokolwiek czosnkiem tak samo jak inną przyprawą
> przyprawione), czy zjecie nieświadomi, że czosnek tam jest / nie
> widzieliście, że został dodany?
>
Zapewniam Cię, ze jak ktoś nie lubi tego smaku i zapachu to wyczuje go na
100%, nawet jesli w potrawie bedzie to ulotny aromat to w powietrzu, w
kuchni, bedzie sie dosc dlugo utrzymywal.
Moja kolezanka zaprosila mnie kiedys na pizze, ktora okazala sie dla mnie
niejadalna - kolezanka wysmarowala forme do pieczenia pizzy przecietym
zabkiem czosnku;-(
Skoro Mama bedzie Twoim gosciem tylko kilka dni, to czemu chcesz ja
uszczęśliwiać na siłę tym czosnkiem?
Piszesz, że mamy dania mięsne są źle przyprawione, bo nie marynuje ich z
dodatkiem czosnku, ale przecież czosnek to nie jedyna przyprawa na
świecie... Wydaje mi się, że przyczyną mdłego smaku jest za słabe
przyprawienie a nie brak czosnku.
pozdrawiam
Basia
|