Data: 2005-02-14 06:22:06
Temat: Re: Pytanie o czosnek
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Pytanie do nie lubiących czosnku: potraficie wyczuć go w każdej potrawie
> (gulasz, spaghetti, cokolwiek czosnkiem tak samo jak inną przyprawą
> przyprawione), czy zjecie nieświadomi, że czosnek tam jest / nie
> widzieliście, że został dodany?
>
Zapewniam Cię, ze jak ktoś nie lubi tego smaku i zapachu to wyczuje go na
100%, nawet jesli w potrawie bedzie to ulotny aromat to w powietrzu, w
kuchni, bedzie sie dosc dlugo utrzymywal.
Moja kolezanka zaprosila mnie kiedys na pizze, ktora okazala sie dla mnie
niejadalna - kolezanka wysmarowala forme do pieczenia pizzy przecietym
zabkiem czosnku;-(
Skoro Mama bedzie Twoim gosciem tylko kilka dni, to czemu chcesz ja
uszczęśliwiać na siłę tym czosnkiem?
Piszesz, że mamy dania mięsne są źle przyprawione, bo nie marynuje ich z
dodatkiem czosnku, ale przecież czosnek to nie jedyna przyprawa na
świecie... Wydaje mi się, że przyczyną mdłego smaku jest za słabe
przyprawienie a nie brak czosnku.
pozdrawiam
Basia
|