Data: 2014-02-09 12:31:01
Temat: Re: Pytanie o frytkownice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 9 Feb 2014 10:37:03 +0100, Stokrotka napisał(a):
> 1.Czy frytkownica zapewnia, że podczas smażenia w pomieszczeniu nie
> śmierdzi, tak jak pszy smażeniu tradycyjnym?
Nie zapewnia braku smrodu smażeniny, ALE ma filtr, który pochłania
czasteczki tłuszczu i nie ma wtedy tłuszczowego smogu osiadajacego ma
meblach itp.
> 2. Czy we frytkownicy można smażyć inne potrawy jak shabowego, zwykłą rybę
> itp?
Ale tylko jeden raz, potem olej trzeba wylać, bo jest zbyt zanieczyszczony.
Niektórzy stosują olej kilkakrotnie - tylko do smażenia frytek.
Ja nie mam frytkownicy, tj. miałam ale wyrzuciłam, bo po pierwsze za dużo
oleju tam trzeba, po drugie i tak olej z gł,ębokiego smażenia po
jednokrotnym użyciu zawsze wyrzucam - tj zlewam do butelki i daję do
śmieci.
--
"To wstyd, żeby w prawie 40-milionowym kraju, w środku Europy trzeba było
żebrać na ulicach o sprzęt medyczny!
No , a już szczytem wszystkiego jest być z tego dumnym! " - Anonim
|