Data: 2014-02-10 20:08:13
Temat: Re: Pytanie o frytkownice
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1p8c52ewomqt1$.1priybj5yw26f.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 10 Feb 2014 19:30:52 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Mon, 10 Feb 2014 19:24:11 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>
>>> Z olejów do smażenia - jedynie olej palmowy, wbrew nazwie będący
>>> tłuszczem stałym (i porównywalny pod względem odporności na utlenianie z
>>> fryturą). tyle że potrafi mieć specyficzny posmak i zapach - nie wszyscy
>>> lubią.
>>
>> Kupiłam kiedyś w Allegro, całe 5 kg. Jest świetny. Nie wyczuwam żadnych
>> specyficznych nut smakowych ani zapachowych. Mam w zamrazarce i wyciągam,
>> kiedy smażę faworki. Kupię znów.
>
> http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ceres+t
%C5%82uszcz&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y
> --
za Gomułki moja Mama smażyła pączki i chrust tylko na Ceresie lub Omie
(Oma), tak nas komuna przesladowała :))))
pozdr
Stefan
|