Data: 2014-02-10 20:11:25
Temat: Re: Pytanie o frytkownice
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 10 Feb 2014 20:08:13 +0100, Stefan napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1p8c52ewomqt1$.1priybj5yw26f.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 10 Feb 2014 19:30:52 +0100, Ikselka napisał(a):
>>
>>> Dnia Mon, 10 Feb 2014 19:24:11 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>>
>>>> Z olejów do smażenia - jedynie olej palmowy, wbrew nazwie będący
>>>> tłuszczem stałym (i porównywalny pod względem odporności na utlenianie z
>>>> fryturą). tyle że potrafi mieć specyficzny posmak i zapach - nie wszyscy
>>>> lubią.
>>>
>>> Kupiłam kiedyś w Allegro, całe 5 kg. Jest świetny. Nie wyczuwam żadnych
>>> specyficznych nut smakowych ani zapachowych. Mam w zamrazarce i wyciągam,
>>> kiedy smażę faworki. Kupię znów.
>>
>> http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ceres+t
%C5%82uszcz&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y
>> --
> za Gomułki moja Mama smażyła pączki i chrust tylko na Ceresie lub Omie
> (Oma), tak nas komuna przesladowała :))))
> pozdr
> Stefan
No właśnie, ceres to jest to. Też go pamiętam z dzieciństwa, więc jak tylko
go zobaczyłam w Allegro, od razu kupiłam :-)
--
"To wstyd, żeby w prawie 40-milionowym kraju, w środku Europy trzeba było
żebrać na ulicach o sprzęt medyczny!
No , a już szczytem wszystkiego jest być z tego dumnym! " - Anonim
|