Data: 2014-02-11 19:01:18
Temat: Re: Pytanie o frytkownice
Od: Jingiel <x...@x...xx>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-02-10 19:30, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 10 Feb 2014 19:24:11 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>
>> Z olejów do smażenia - jedynie olej palmowy, wbrew nazwie będący
>> tłuszczem stałym (i porównywalny pod względem odporności na utlenianie z
>> fryturą). tyle że potrafi mieć specyficzny posmak i zapach - nie wszyscy
>> lubią.
>
> Kupiłam kiedyś w Allegro, całe 5 kg. Jest świetny. Nie wyczuwam żadnych
> specyficznych nut smakowych ani zapachowych. Mam w zamrazarce i wyciągam,
> kiedy smażę faworki. Kupię znów.
>
Tyle, że olej palmowy jest bardzo szkodliwy. Nie polecam.
|