Data: 2000-02-01 16:12:07
Temat: Re: Pytanie o slowka/Przepis na kruche ciasto
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> wstukal(a) pracowicie:
> Sprzedawane w Polsce cukry, jezeli sa aromatyzywane naturalnie nazywaja sie
> waniliowe, natomiast te sztucznie (a jest ich wiekszosc) - wanilinowe.
> Bardzo podobnie to wyglada w pismie, wiec nikt nie zwraca uwagi ;)
> Dowiedzialem sie w kazdym razie, ze moge ekstrakt zmienic cukrem, bo tylko
> cukier w Polsce dostane.
E, nieprawda. W Polsce z tych rzeczy można dostać esencję waniliową (aromat)
w płynie (ops, przepraszam, wanilinową), ale też po prostu wanilię w laskach
(np. Kotanyi).
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| Nie wierzę informacjom nie zdementowanym. | ======< 102 >
| | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`-----------------------------(Książę Gorczakow)------' \8oooooooooooo8/
|