Data: 2012-01-31 13:30:49
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-31 14:02, Anai pisze:
> W dniu 31.01.2012 11:11, medea pisze:
>>> , wiec do jajecznicy uzywam masla tylko w celach smakowych.
>> Czyli dodajesz masło do jaj? Ja najpierw roztapiam masło. Z masłem nie
>> ma już tego kłopotu co z olejem, ono daje się bez problemu rozprowadzić,
>> wystarczy trochę poruszać rozgrzaną patelnią.
> Najlepsza jest (MZ) jak smaży się ją na rozpuszczonym maśle, a dodatkowo
> pod koniec wrzuci jeszcze kilka kosteczek masła - wychodzi wilgotna,
> kremowa, idealna...
Tego nie próbowałam, natomiast czasami (jak mi się przypomni) dodaję ze
2-3 łyżki mleka. Do kubka razem z jajami i bełtam.
Ewa
|