Data: 2012-02-01 09:58:22
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2012-02-01 09:04, Qrczak pisze:
>>
>> No jak już się tak wszyscy chwalom...
>> Wbić jaja na patelnię, dodać masło. Jak spód zacznie się ścinać,
>> przeciągnąć po jajach widelcem wte i wewte kilkakrotnie. Zdjąć z ognia.
>>
>> Qra, z wariantem mało wysmażonych farfoclów
>
> Jaja muszą być uprzednio rozbełtane w kubeczku, wtedy nie będzie
> farfoclów. A w trakcie oczywiście przemiąchać kilka razy. No i koniecznie
> ze szczypiorkiem.
Muszą być farfocle. A w zasadzie przy dla mnie optymalnej konsystencji to
nawet bardziej pasuje określenie: lepkie gluty.
Qra
|