Data: 2003-06-01 18:02:50
Temat: Re: Pyzy i szpinak???
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk>
Pokaż wszystkie nagłówki
W news:bbdets$2jmv$1@news.atman.pl,
mleczarz <j...@p...telan.pl> napisał(a):
> Witam
> Mam zamiar zrobić pyzy z nadzieniem szpinakowym, lecz nie wiem czy to
> będzie zjadliwe:) Czy ktoś z miłośników szpinaku może się
> wypowiedzieć??? Prosiłbym również o dokładne podanie składników i
> sposobu wykonania pyz (zwykłe, nie drożdżowe).
Ja bym zrobił farsz serowo-szpinakowy. Najlepiej jak ser będzie ricottą,
ale dobry zwykły twaróg też powinien być okay. Do tego podsmażona
cebula, czarny pieprz, trochę gałki, może być czosnek...
Tylko ten farsz trzeba będzie odcisnąć z nadmiaru wilgoci.
--
Konrad J. Brywczyński "ZUS z pewnością jest instytucją
k...@b...tk przestepczą, ale nie można nazwać
www.brywczynski.tk jej zorganizowaną."
GG:1528179 Marek A. Salwa
|