Data: 2011-11-16 05:18:37
Temat: Re: Pyzy - jestem zagubiona
Od: mal <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 15 Lis, 20:10, "Stefan" <s...@o...pl> wrote:
> przypieczoną śmietaną na lekko złoty kolor. Ludzie!!! Boże!!! daj mi to
> zjeść jeszcze raz!. Próbowałem wiele razy zrobić taką "polewkę" ale
> nici:((((
Stefanie, można to zrobić, ale z prawdziwej, wiejskiej śmietany,
bardzo tłustej, do której jeszcze należy dodać trochę masła.
W młodości coś takiego zdarzało mi się jeść w domu, polewane tym były
kluski, typu pyzy, kopytka. Ale nie bywało to często, jako że śmietana
do tej 'polewki' musi być naprawdę specjalna, tłusta i świeża.
Najlepiej wychodziło to ze słodkiej śmietany.
|