Data: 2004-06-29 12:15:04
Temat: Re: RATUNKU, szybko, szubko, prooooszę!
Od: "Tysia" <t...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:cbrloo$cs0$1@news.onet.pl...
> No naprawdę, nie wiem jak mam to zrobić.
> Wzięłam się za robienie tortu dla męża (ma dziś imieninu), przezornie
> zaczęłam wczoraj i upiekłam ciasto - wyszło OK.
> Dzis robie masę i myslałam na pierwszy rzut oka , że bez problemów, ale
tam
> pisze, żeby wziąć 3 jaja i ubić je z cukrem nad parą.
> No dobra, ale pierwsze słyszę, żeby ubijać je z białkami. Nic nie piszą
żeby
> coś oddzielać.
> To co?
> mam ubijać całe te jajka, czy tylko żółtka?
Witam
Ja jak robie taki krem do tortu to biore same zoltka a bialka mi zostaja bo
do niczego nie sa potrzebne-przepis ich nie przewiduje. Polecam same zoltka.
Tylko trzeba dobrze merdac, zeby sie nie scielo. Meczace ale oplacalne:))
Pozdrawiam
Tysia
|