Data: 2004-06-29 12:14:44
Temat: Re: RATUNKU, szybko, szubko, prooooszę!
Od: "KasiaA" <k...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:cbrloo$cs0$1@news.onet.pl...
> No naprawdę, nie wiem jak mam to zrobić.
> Wzięłam się za robienie tortu dla męża (ma dziś imieninu), przezornie
> zaczęłam wczoraj i upiekłam ciasto - wyszło OK.
> Dzis robie masę i myslałam na pierwszy rzut oka , że bez problemów, ale
tam
> pisze, żeby wziąć 3 jaja i ubić je z cukrem nad parą.
> No dobra, ale pierwsze słyszę, żeby ubijać je z białkami. Nic nie piszą
żeby
> coś oddzielać.
> To co?
> mam ubijać całe te jajka, czy tylko żółtka?
Tak, masz ubić całe jajka. Z cukrem. Ubijasz do momentu az masa będzie
biała, zdejmujesz i ubijasz dalej aż masa będzie zimna. Wtedy dopiero mozesz
połączyć z tłuszczem. To jest moja ulubiona masa do tortu.
Kasia
|