Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: bbjk <a...@b...cc>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ratunku, wegańska uczta
Date: Fri, 24 Oct 2014 06:31:09 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 39
Message-ID: <m2ckmd$qq1$2@node2.news.atman.pl>
References: <m2b36g$ah8$1@node2.news.atman.pl>
<544929ac$0$18078$65785112@news.neostrada.pl>
<m2bamb$i47$1@node2.news.atman.pl> <m2bi74$q6q$1@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.218.107.182
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1414125069 27457 83.218.107.182 (24 Oct 2014 04:31:09
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Oct 2014 04:31:09 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101
Thunderbird/24.6.0
In-Reply-To: <m2bi74$q6q$1@node2.news.atman.pl>
X-Antivirus: avast! (VPS 141023-2, 2014-10-23), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:358054
Ukryj nagłówki
W dniu 2014-10-23 20:43, ja pisze:
> Sajgonki można smażyć w głębokim tłuszczu, lub upiec. Ja upiekłam.
>
> Do farszu można dodać mięso, ryby, owoce morza.. co kto lubi i na co ma
> ochotę (to dla nie wege)
>
> Lubię je za prostotę i szybkość przygotowania.
>
> Podać można jako przystawkę na zimno (wtedy można je moczyć w sosie
> sojowym) lub na ciepło do barszczu czerwonego, makaronu, ryżu.. co kto
> lubi :)
Dzięki serdeczne za pomysł i dokładny przepis sajgonkowy. Nigdy ich nie
robiłam, więc się przyda, inaczej byłby tu istny Sajgon. NA pewno
wypróbuję, jak nie przy tej, to przy innej okazji.
> Zastanów sie tez nad kaszą jaglaną. Jest bardzo zdrowa, odkwasza
> organizm i wege ją lubią :)
> Tylko nie kotleciki ani inne smazone. Po prostu kasza z warzywami ... a
> jest ich naprawde duzo... cukinia, papryka, buraki, seler naciowy itd...
KAszę jaglaną to chyba ma na co dzień. Chciałabym coś bardziej.
> powodzenia,
> pochwal sie co wymyslilas.. bedzie można wykorzystac w przyszłości :)
Chyba tutaj nie wymyślę prochu, bo nie mam doświadczenia w potrawach
wegańskich, więc będę bazować na Waszym i innych wiadomościach
pozbieranych. Ale dam znać.
> Ja w sobote mam podobna sytuacje: jedno wege, drugie nie wege... (bez
> deseru na szczescie) i myślę o zupie ciecierzycy dla nie wege z mięsem,
> dla wege bez :)
Deser to chyba najmniejsze piwo?
Dzięki Ja za pomoc!
--
B.
|