Data: 2014-10-25 08:02:37
Temat: Re: Ratunku, wegańska uczta
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-10-24 23:53, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>
>>> - bakłażan faszerowany orzechami włoskimi (gruziński przepis)
> Bakłażan faszerowany chyba faszerowany jest jedynie umownie. Faszeruje
> się coś, co ma dziurę we wnętrzu, a temu natura perforacji poskąpiła.
> I chyba nikt mu otworów wiercić nie zamierza. O ile dobrze pamiętam to
> gruzińskie danie (ze zdjęcia), tego bakłażana rżnie się na plasterki,
> podpieka ździebko i smaruje po wierzchu pastą z orzechami. I to chyba
> można również wtrącać na zimno. Nie wykluczam, że w towarzystwie
> surowizny też.
Awcależebonie!
Np.
http://smakialzacji.blogspot.com/2012/12/makdouss-cz
yli-nadziewane-bakazany.html
Ale ja zrobię jeszcze inaczej, ha!
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|