Data: 2001-08-27 10:58:48
Temat: Re: Re: 1 kg wolowiny - pychota do chlebka
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Poproszę o sprecyzowanie: pieczemy te 12 godzin w otwartym naczyniu,
zamkniętym, folii?
Ja pieke na takiej poleczce z zeberek. Ruszcie jakby. Otwarte, bez zadnej folii. Pod
spod podkladam folie - bo troche skapuje.
I po drugie, wkładamy do zalewy i co? Trzymamy w lodówce?
na zewnątrz lodówki? /upały wszak/,
W lodowce.
wyjmujemy, niech ocieknie i rżniemy na
plasterki do bezpośredniej konsumpcji?
Mhmmmm, i szybko jemy (bo nas inni ubiegna:))
Decylitr - masz na myśli kilogram?
Hmmm, ja mierze kubeczkami z Ikei - jeden kubeczek, 2 decylitry.
Decylitr to chyba 1/10 litra.
(tak wywniokowalam ze slowa decymetr = 10 cm = 1/10 m)
Jałowiec zmielony, dufam
Ja daje pognieciony. Nigdy jalowca nie mielilam.
Monisiatko
--
==========================================
POLNEWS - archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|