Data: 2001-10-01 07:54:08
Temat: Re: Re: fois gra, gulasz watróbkowy
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
--
Niesz !
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> a écrit dans le message :
1f0hn4p.15dukfc13aukg0N%w...@t...com.pl...
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> wrote:
>
>
> Cala ta dyskusja ma jednak charakter wysosce teoretyczny, jako ze moge
> sie tu oprzec wylacznie na wiedzy ksiazkowej. Z foie gras mialem do
> czynienia niestety rzadko i to wylacznie w postaci konserwowanej, nigdy
> swiezej. Dlatego mam propozycje. W grudniu jest sezon na swieze foie
> gras. To juz niedlugo. Wiec moze ktos mieszkajacy we Francji przysle mi
> wtedy ekstrapoczta ze 3 -- 4 surowe foie gras? Dokonam odpowiednich
> eksperymentow i w zamian opisze je tu dla Was? Czekam z
> niecierpliwoscia.
>
> Wasz zasliniony na sama mysl,
>
> Wladyslaw
>
> PS. Pol tuzina butelek Chateau d'Yquem byloby tez do rzeczy i powitane z
> wdziecznoscia, ale w ich braku poswiece dla szczytnego celu czesc mojego
> zapasiku tokaju.
>
Wladyslawie
1. z maslem dalam plame, to Ty masz racje. Moim zrodlem bylo maslo z mojej
lodowki : dietetyczne, jak sie okazalo
2. wysylka foie gras :
a. nie wiem czy surowe mieso (no bo to w koncu jest surowe mieso) mozna
poczta (nawet jakas specjalna) przesylac, i to z jednego kraju do innego
b. kilka foie gras + kilka château d'Yquem : to juz bardziej Ci sie oplaca
po prostu przyjechac na degustacje (serdecznie zapraszam)
Ewcia
ps. sprobuje sie dowiedziec o mozliwosci wysylki (ale po 4.10). Proponuje
reszte na priva
Niesz !
|