Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.se.com.pl!not-f
or-mail
From: "Rafal" <r...@s...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Re:sushi?/dlugie/kuchnia jako taka
Date: Fri, 24 Mar 2000 16:54:55 +0100
Organization: Media Express
Lines: 59
Message-ID: <8bg34o$s3e$1@nuxi.se.com.pl>
References: <8bao9o$v4o$1@nuxi.se.com.pl> <3...@w...net>
<8bd8q5$s60$1@nuxi.se.com.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: wawa-107.fareast
X-Server-Date: 24 Mar 2000 15:55:04 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25523
Ukryj nagłówki
O wlasnie robie Earl Greya
>jak ktos lubi, a ten makowiec, ktory wczoraj upieklam tez jest swietny.
Dodalam
>do maku pol sloika cytrynowej marmolady i migdaly. Pyszna kombinacja.
A jajajajaj i znowu mna pysznie trzepnelo.....!!!!!!!!!!
Szkoda tylko ze w naszych mieszkaniach "grawitowac" w kuchni, z reguly,
moga tylko dwie osoby i to z wielkim trudem wzajemnie sobie przeszkadzajac
co niezadko doprowadza do malych scysji. Krotko mowiec Ameryka to to nie
jest ale nie jest zle. Wazne zeby czasem sobie dogodzic zaprosic
wlasnie,znajomych poczestowac, posmiac sie to rowniez sprawia mi chyba
najwieksza frajde w zyciu.
Pozdrowienia ze slonecznej stolecznej...
Rafal
Magdalena Bassett napisał(a) w wiadomości: <3...@w...net>...
>Prosze bardzo. Ciesze sie, ze sie komus podoba, gdy "opowiadam" o
>kuchni, a nie
>tylko podaje przepisy. Czasem sie wstrzymuje przed gadulstwem, ze
>wzgledu na
>ilosc osob, ktore tu uczestnicza i ile czasu potrzeba codziennie, zeby sie
>przez to przebic. Ja mam to szczescie, ze moge wpasc do kuchni kilka razy
>dziennie. Osobiscie bardzo lubie czytac listy z opisami, opiniami i
>opowiesciami. W moim fizycznym domu kuchnia jest drugim najwiekszym
>pomieszczeniem i zawsze tam wszyscy jakos grawituja, tam sie odbywaja
najlepsze
>dyskusje, decyzje itd. Mam nadzieje, ze doczekamy sie czasow, gdy
>podroze beda
>odbywac sie w sekundach, a nie godzinach, i jakos tu wszyscy bedziecie
mogli
>naraz wpasc, do mojej kuchni, pogadac i na herbate. O wlasnie robie Earl
Greya
>jak ktos lubi, a ten makowiec, ktory wczoraj upieklam tez jest swietny.
Dodalam
>do maku pol sloika cytrynowej marmolady i migdaly. Pyszna kombinacja.
>Magdalena
>
>Rafal wrote:
>
>> Serdecznie dziekuje Ci Magdaleno ze te wyczerpujaca i piekna opowiesc o
>> sushi. Jak zwykle z reszta po Twoich postach doznalem prawdziwego
Przewrotu
>> Majowego w zoladku. Najgorsze jest to ze wlasnie siedze w pracy przed
>> komputerem.
>> Dziekuje rowniez za przepis. Sadze niestety ze trudno mi bedzie kupic w
>> Warszawie morszczyny czy wasabi- moze w jakims orientalnym sklepiku w
kazdym
>> razie obiecuje poszukac.
>>
>> Naprawde pieknie piszesz.
>>
>> Pozdrawiam
>> Rafal
|