Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Relacja z otwarcia Schellera Re: Relacja z otwarcia Schellera

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Relacja z otwarcia Schellera

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Relacja z otwarcia Schellera
Date: Wed, 26 Jun 2002 15:47:21 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: g...@p...onet.pl@zycie.waw.pdi.net
Message-ID: <afcglf$mbr$1@news.onet.pl>
References: <afcf9a$j6v$1@news.onet.pl> <afcfhd$34t$1@news.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: zycie.waw.pdi.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1025099247 22907 213.146.32.135 (26 Jun 2002 13:47:27 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Jun 2002 13:47:27 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Macintosh Edition - 4.5 (0410)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:114110
Ukryj nagłówki



----------
In article <afcfhd$34t$1@news.gazeta.pl>, "Extra Virgine"
<e...@N...poczta.gazeta.pl> wrote:


> cezary gmyz <c...@z...dwws.pl> napisał(a):
>
>> Akcentami polskimi sa kursy kuchni regionalnej. Jak mi powiedzial Scheller
>> roznica w jego podejsci bedzie polegala glownie na odchudzeniu polskich
>> przepisow i ladniejszej aranzacji na talerzu. Warto wspomniec, ze Scheler
> Strasznie jestem tego ciekaw.
> Zapisałem się na makarony i na kuchnię Mazurską [jestem chłopak z Mazur i
> bardzo jestem ciekawy tej kuchni w wykonaniu Schellera].
>
> pozdr,
> grzesio [nudny]
> http://www.mniammniam.pl - i znowu się udało!

Grzesiu rozmawialem kiedys nie tak dawno z czlowiekiem z Mazur, tzn.
autochtonem, a mianowicie Erwinem Krukiem, pisarzem. Twierdzil on, ze ciezko
jest mowic o kuchni mazurskiej bo przez wieki byla ona bardzo uboga i nie
wyksztalcila jakis specjalnych dan regionalnych. To co czasem teraz podaje
sie na mazurach jako dania mazurskie to po prostu warjacje na temat z
uzyciem regionalnych produktow a mianowicie ryb, grzybow i czasem rakow.
Wariacje czasem bardzo ciekawe. Pomne dobrze niezla kombinajcje rakow z
grzybami w wykonaniu nastepcy Schelera w Bristolu czyli Lusiany. Sam zreszta
wykonalem cos podobnego na konkursie Kucharz Medialny zdobywajac nieskromnie
mowiac I miejsce. Mysle, ze ta kuchnia to bedzie cos w tym stylu. Moim
zdaniem w Polsce ciezko mowic o kuchni regionalnej poza Wielkopolska czy
Slaskiem i Lubelszczyzna ew Bialostoczyzyna. Inne regiony po prostu nie
wyksztalacily czegos takiego jak kuchnia regionalna na skutek migracji
czasem taka kuchnia byla ale ulegla zapomnieniu po wysiedleniu najczesciej
niemcow
Czarek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.06 Jerzy
26.06 dawnakuchnia
26.06 Rena
26.06 Lukasz Madeksza
26.06 Czarek
26.06 Czarek
27.06 Jerzy
27.06 Czarek
27.06 Extra Virgine
27.06 Jerzy
02.07 hmmm
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?