Data: 2002-06-26 14:32:32
Temat: Re: Relacja z otwarcia Schellera
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Sam zreszta wykonalem cos podobnego na konkursie Kucharz
> Medialny zdobywajac nieskromnie mowiac I miejsce.
Gratuluję.
> Mysle, ze ta kuchnia to bedzie cos w tym stylu. Moim
> zdaniem w Polsce ciezko mowic o kuchni regionalnej poza Wielkopolska czy
> Slaskiem i Lubelszczyzna ew Bialostoczyzyna. Inne regiony po prostu nie
> wyksztalacily czegos takiego jak kuchnia regionalna na skutek migracji
> czasem taka kuchnia byla ale ulegla zapomnieniu po wysiedleniu
najczesciej
> niemcow
A nie wyjeździe Mazurów?
Zapomniałeś dodać regiony:
Podhalański, Małopolskę, Mazowsze, Pomorze i Warmię z Mazurami
[dzybdzalki, wereszczaki, pokuczaj, farszynki, karmuszka].
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Słowa zostawiają głębsze rany niż miecz."
|