Data: 2002-03-20 09:04:35
Temat: Re: Risotto.
Od: "Kasia Sobkowiak" <k...@a...thx-za-spam.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Piotr Szuta" <lampik(at)polbox.com> napisał
> Bardzo proszę o przepis na ciekawe risotto.
ja uwielbiam z prawdziwkow :)))
Grzyby (najlepiej nie kupne i nie suszone tylko zaraz po zerwaniu ;)))
mniammmmmm :) podduzic na oliwie. razem z czosnkiem wycisnietym i cebulka
(ile sobie zyczysz :). W garze ugotowac wyz, najlepiej na tej wodzie na
ktorej wczesniej obgotowywales grzyby albo na wywarze z borowikow.
Do ryzu, jak juz jest na wpol ugotowany wrzucasz grzyby, maslo, parmezan
i podlewasz troszke mlekiem.
Oczywiscie sol i pieprz wg uznania co do ilosci.
Jak odgrzewasz to zawsze na mleku jest wtedy suuuper pyszny :)
ja uwielbiam duuuuuzo sera :)))))) jak dorzucisz mozarelle to sie
pysznie i pieknie ciagnie :))))
Smacznego :)
Kasia Sobkowiak
--
... Katarzyna Sobkowiak ... ... k.sobkowiak(@)atelier.pl ...
... Wirtualny Gdańsk ... http://www.wirtualny.gdansk.pl/ ...
|