Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Rolada z mięsa
Date: Wed, 03 Oct 2001 16:20:08 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 19
Sender: g...@p...onet.pl@zycie.waw.pdi.net
Message-ID: <9pf6qa$1b2$1@news.onet.pl>
References: <9pf342$kde$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: zycie.waw.pdi.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1002118794 1378 213.146.32.135 (3 Oct 2001 14:19:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Oct 2001 14:19:54 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express Macintosh Edition - 4.5 (0410)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:72830
Ukryj nagłówki
> Tak chodzi za mną od dłuższego czasu, ale się nie objawia, brakuje mi
> pomysłu.
> Jakie robicie rolady z mięsa, drobiu, dziczyzny lub ryb?
> pozdr. Jerzy
>
>
To nie do konca jest pewnie rolada o jaka Ci chodzi ale kiedys robilem cos
co ladnie wyglada i dobrze smakuje, a mianowicie rolade z ryb ale to moja
wariacja na temat na ryby faszerowanej i je sie na zimno. A robi sie to z
roznych gatunkow ryb o roznym kolorze miesa. Roznokolorowe ryby przyrzdzam
tak jak na rybe faszerowana. Pierwszy walek gotuje z wegorza, oczwiscie,
zawiniety w gaze, kiedy jest juz twardy studze go zdejmuje gaze i okladam
zmielonym lososiem, potem idzie sledz, potem makrela z odrobinka
koncentratu, potem mintaj. Na koniec jak przy kazdej rybie faszerowanejkroje
w plastry, ktore wygladaja ja tarcza strzelnicza i zalewam galaretka. Danie
jest dosc upierdliwe w wykonaniu ale efektowne, Do tego oczywiscie sosik
tatarski i chrzan ale mozna tez jesc soute
Czarek
|