Data: 2001-10-03 14:20:08
Temat: Re: Rolada z mięsa
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tak chodzi za mną od dłuższego czasu, ale się nie objawia, brakuje mi
> pomysłu.
> Jakie robicie rolady z mięsa, drobiu, dziczyzny lub ryb?
> pozdr. Jerzy
>
>
To nie do konca jest pewnie rolada o jaka Ci chodzi ale kiedys robilem cos
co ladnie wyglada i dobrze smakuje, a mianowicie rolade z ryb ale to moja
wariacja na temat na ryby faszerowanej i je sie na zimno. A robi sie to z
roznych gatunkow ryb o roznym kolorze miesa. Roznokolorowe ryby przyrzdzam
tak jak na rybe faszerowana. Pierwszy walek gotuje z wegorza, oczwiscie,
zawiniety w gaze, kiedy jest juz twardy studze go zdejmuje gaze i okladam
zmielonym lososiem, potem idzie sledz, potem makrela z odrobinka
koncentratu, potem mintaj. Na koniec jak przy kazdej rybie faszerowanejkroje
w plastry, ktore wygladaja ja tarcza strzelnicza i zalewam galaretka. Danie
jest dosc upierdliwe w wykonaniu ale efektowne, Do tego oczywiscie sosik
tatarski i chrzan ale mozna tez jesc soute
Czarek
|