Data: 2001-10-04 06:37:53
Temat: Re: Rolada z mięsa
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:9pf342$kde$1@sunsite.icm.edu.pl...
: Tak chodzi za mną od dłuższego czasu, ale się nie objawia, brakuje mi
: pomysłu.
: Jakie robicie rolady z mięsa, drobiu, dziczyzny lub ryb?
: pozdr. Jerzy
:
"Moje" rolady robie z wolowiny.
Rozbity plat miesa smaruje musztarda (uzywam Sarepskiej), sol, pieprz. Do tego
oczywiscie obowiazkowo przekrojona wzdluz cwiartka ogorka kiszonego, cwiartka
cebuli, plaster wedzonej sloniny.
Roladki spinam wykalaczka, obtocze w mace i na goracy tluszcz. Gdy juz miesko
przybrazowi sie podlewam mala iloscia wody i dusze. W zaleznosci od tego jaka
jest wolowina czasami - gdy wody wyparuje za duzo - dolewam i tak az wolowina
stanie sie krucha.
pozdr. Wilma
|