Data: 2001-10-03 16:55:23
Temat: Re: Rolada z mięsa
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy wrote:
>
> Tak chodzi za mną od dłuższego czasu, ale się nie objawia, brakuje mi
> pomysłu.
> Jakie robicie rolady z mięsa, drobiu, dziczyzny lub ryb?
> pozdr. Jerzy
Robilam kiedys taka rolade z duzej poledwicy: Poledwice kroic wzdluz,
tak, jakby sie odwijalo ja spiralnie, az powstanie jeden plat miesa.
Troche rozbic, natrzec przyprawami i posmarowac nadzieniem. Zwinac z
powrotem w spirale, obwiazac plasterkami boczku i obsmazyc. Wstawic do
goracego pieca i piec, az upieczone. Trzeba przekroic w srodku, zeby sie
upewnic, ze nadzienie jest upieczone. Jesli chodzi o nadzienie, to
robilam je z grzybow, jajka, namoczonej bulki tartej, estragonu i
mielonych orzechow wloskich.
Magdalena Bassett
|