Data: 2015-11-22 17:32:21
Temat: Re: Rosół wieprzowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 22 Nov 2015 16:40:11 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-11-22 14:26, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Sun, 22 Nov 2015 12:46:13 +0100, FEniks napisał(a):
>>> W dniu 2015-11-22 o 09:32, tomjas pisze:
>>>> On Sat, 21 Nov 2015 12:02:36 +0100, wolim wrote:
>>>>> No właśnie.
>>>>>
>>>>> Dlaczego nie rosół na wieprzowinie?
>>>>>
>>>> Wieprzowina daje dość kwaśny wywar. Na zupe jest ok ale sam rosół byłby
>>>> za kwaśny.
>>>
>>> Wołowina też daje kwaśny wywar. M.in. dlatego nie lubię rosołu na samej
>>> wołowinie, zawsze dodaję przynajmniej ze 2 skrzydełka drobiowe.
>>> A ostatnio króluje u mnie rosół z kury (odkąd znalazłam dobre źródło
>>> kurzyny).
>>>
>>> Ewa
>>
>> Kurzyna u mni tylko jako komponent. Wzbogaca aromat rosołu, ale sama w
>> rosole - nie, dzięki. Nie znoszę smrodu ptasiego solo. I nie nie, kurzynę
>> mam zawsze prima sort, nie stare kurzysko.
>
> No i dobrze.
> Mnie z kolei śmierdzi w rosole cielęcina, za to dodatek jagnięciny zupę
> wzbogaca (jeśli pomidorówka w planach).
> Niech każdy je, co lubi.
>
Pozwalasz?
--
XL
http://niepoprawnipolitycznie.com/zdychaj-francjo-dl
a-przykladu/
|