Data: 2005-03-21 11:29:16
Temat: Re: Rosół z kury
Od: "Jagna " <b...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bozena <b...@s...pw.edu.pl> napisał(a):
> Niestety chyba nie... mój rosół zawsze jest klarowny i piękny... może jakiś
> chemik albo technik zywności się odezwie i na nam naukowo wytłumaczy,
> dlaczego nie wolno długo gotować... :)
>
MOze nie dokładnie wyjaśnie ale tu chodzi o to co się z kości wygotowujei to
zdrowe nie jest. Ogólnie rosól zdrowy nie jest dla chorych (kiedyś zalecano
rosolek teraz sie od tego odchodzi). Właśnie chodzi o te kości ale nie umiem
tego sobie przypomnieć a zeszyty u rodziców zostały. Kiedyś ewentualnie jak
nie zapomnę to mogę zerknć.
AgaL, która rosół uwielbia mimo tego co sie wygotowuje:)
Ps> Ja goruję z indyka, kurczaka, i wołowiny. Cebulkę przypiekaną też daję.
Rewelka z ziemniarami:)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|