Data: 2004-09-26 14:12:08
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A'propos dawno dawno temu siedziałem w peerelowskim barze mlecznym i
ze
> smutną miną dłubałem w serwowanych tam pierogach ruskich w poszukiwaniu
> choć śladu twarogu. Zostałem wtedy uświadomiony przez kierowniczkę owego
> lokalu iż norma branżowa to 3dkg twarogu na 1kg farszu.
>
> --
> Pozdrawiam
> Adam
W "Kuchni Polskiej" jest jedyny przepis na ruskie, gdzie twaróg stanowi 20
dkg na 1 kg farszu. Czyli stosunek twarogu do ziemiaków , jak: 1:4.
A..... w barze o którym wspominasz, to już pani kierownik wykazałą się swoistą
inwencją.....:-)
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|