Data: 2004-09-26 14:32:23
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "dzudzu" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> W "Kuchni Polskiej" jest jedyny przepis na ruskie, gdzie twaróg stanowi
20
> dkg na 1 kg farszu. Czyli stosunek twarogu do ziemiaków , jak: 1:4.
>
1:2 jest lepsze smakowo, choć gorsze do lepienia.
> A..... w barze o którym wspominasz, to już pani kierownik wykazałą się
swoistą
> inwencją.....:-)
No bary musiały jakoś wychodzić na swoje zate zlocisze, co sprzedawaly
(nawet z dotacja) pierogi.
Dziś przeliczniki jest mniej więcej taki 1PLN za jednego ruskiego.
I to mozna roznie trafic.
Okraszanie tluszczem wytopionym z podgardla nie nalezy do rzadkosci - ohyda.
d.
|