Data: 2002-10-24 21:52:48
Temat: Re: Ryby.
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Latwa i szybka do zrobienia. koste z mintaja, badz z morszczuka przyprawiam
sola i pieprzem (moze byc takze pieprz ziolowy)
Na folie aluminiowa klade kawalek masla poczym warstwami talarki cebuli,
marchewke, selera i pietruszke starte na grubszej tarce (mozna to wszytsko
lekko przyprawic do smaku), na wierzch natke pietruszki, na to klade rybke,
i na nia cebule pozniej mieszanke warzyw, i galazke selera (mozna tez
polozyc po bokach kawalki pora, groszek zielony) i na samym koncu znowu
troche masla. Wszystko zawijam w folie, do zaroodpornego naczycia i na ok 20
min do piekarnika. (podlac od spodu odrobina bulionu)
Do tego tylko surowka np z kapusty pekinskiej z pomidorem, rzodkiewka,
szczypiorkiem i sosem greckim i gotowy szybki a dobry obiad (lub kolacja)
Ile razy robilam, prosili o jeszzce .. :)
|