Data: 2002-10-24 20:47:34
Temat: Re: Ryby.
Od: "Jerzy Kobylecki" <j...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wojciech Zimkowski" <N...@p...wroc.pl> napisał w
wiadomości news:ap8oc2$2kp$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> Witam wszystkich.
>
> Szukam jakichś przepisów "rybnych" najchętniej nie smażonych, raczej
> obiadowych, i co tu owijać, łatwych :).
Witam
podam sandacza jak robie
sandacza wyfiletować, natrzeć solą. Ze skóry, głowy i ogona sporzadzić
niewielka ilość wywaru. Drobno pokrojoną cebule podsmażyć na maśle na złoty
kolor. Dodać pokrojone w plasterki grzyby ( 5 - 6 szt } Po kilku minutach,
dodać paprykę, łyżkę zielonej siekanej pietruszki wywar i śmietankę ( około
pół szklanki } Całość doprowadzić do wrzenia. Filety z sandacza poukładać w
ogniotrwałym naczyniu, polać sosem i włożyć do piekarnika na 25 min
do tego frytki i białe wino
Tymczasem pozdrawiam
Jerzy Kobylecki
j...@c...pl
PS ryby to moja specjalność..na talerzu
|