Data: 2002-07-30 16:50:02
Temat: Re: Ryz - jak gotowac
Od: dzieciol <p...@c...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla wrote:
>
> Użytkownik dzieciol <p...@c...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:
> > Prosta metoda gotownia ryzu.
> >
> > W mikrofalowym naczyniu-duzym! Szklanka ryzu, dwie wody, sol, olej
> > czy co kto chce /z przypraw/, bez przykrycia!!!!!
>
> Ajajaj... ile tych rozbieznosci w sposobach gotowania ryzu i komu tu uwierzyc?
>
> plukac - nie plukac?
> solic wode - nie solic?
> przykryc garnek - nie przykrywac... ?
>
>
Nie plukac, bo witaminy ida w kanal
Solic-nie, ma znaczenia, co kto lubi i do czego ryz ma byc /solony na slodko?/
Nie przykrywac w mikrofalowce, chyba, ze ktos lubi myc mikrofalowke po
kleiku ryzowym. Klasyczne elektryczne gary do ryzu maja przykrywke
i to sczelna bo toto sie gotuje pod podwyzszonym cisnieniem. Ale sa
szkoly /i garnki/ co gotuja bez przykrywki-ale moze to jest ryz innaczej?
|