Data: 2001-02-02 15:04:39
Temat: Re: Ryz na sypko bez przypalenia (sprawdzone!!)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2 Feb 2001 16:01:54 +0100, d...@e...net.ae (Tomek W)
wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>>
>> No wiec robilam podobnie, gdzie sie zaczyna od smazenia ryzu,
>> proporcjemeidzy ryzem a woda (bulionem) bardzo precyzyjne,
>> szcelna przykrywka i..dalej mi wychodzi ohido
>> Tylko jedna metoda mi sie nie rozlatuje, przypala itp - gotuje w
>> ogromnej ilosci wody (jak makaron), dosc szybko i tak jakby nie
>> dogotowuje (ryz al dente??), na sicie cedze, zalewam jeszcze
>> gotujaca woda, niech ta maczka ryzowa sobie pojdzie precz, niech
>> bardzo dobrze obcieknie
>> I dopiero wtedy mam pewnosc, ze jest jak Uncle Ben's z torebki
>> ;o
>> Czy ktos jeszce tak robi jak ja
>> Krysia
>
>Tak.Ja to robie od wielu lat.Wrzuca sie ryz na gotujaca osolona
>wode/duzo/ i gotuje 21 / Tak,Tak /minut .Potem odcedza sie i juz
>gotowy.
>Dotad jest dobrze.
>Ale w/g mnie ten ryz nie jest tak smaczny jak gotowany"z dochodzeniem"
>to raz , a dwa -aby go np podgrzac na patelni trzeba go wystudzic
>i cala szybkosc gotowania diabli biora ;-(
>Tomek W.
>--
>Tam jest gaz!! http://www.angelfire.com/wi/lpg/
u mnie to nawet i nie o szybkosc chodzi ale o to, zeby nie miec
jednego wielkiego klucha ryzowego!
Poza ty, taki ryz z chili con carne, jak dobre, to moze juz byc j
najzwyklejszy!
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|